Sendviče so zelerovou pomazánkou
Recept je vhodný pre 1. fázu, 2. fázu, 3. fázu
ingrediencie pre 1 porciu:
- jedna porcia Prodietix proteínového chleba (3 plátky) alebo cereálneho chleba
- 150 g uvareného zeleru
- soľ
- korenie
- hrsť jemne nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžička dijonskej horčice (nesladenej)
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- od 3. fázy môžete pridať dve lyžice nízkotučného tvarohu
- ľadový šalát
- uhorka
- reďkovky
postup prípravy:
Zeler olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme uvariť do mäkka a následne rozmixujeme na kašu. Rozmixovaný zeler ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať (alebo inú bylinku podľa vašej chuti), lyžičku horčice, olivového oleja a citrónovej šťavy. Všetko dôkladne premiešame a natrieme na chlieb. Na namazaný plátok položíme list ľadového šalátu, natenko nakrájanú uhorku a reďkovku. Na takto pripravený chlieb položíme ďalší plátok chleba a opäť potrieme pomazánkou a poukladáme zeleninou. Takto navrstvíme celú jednu porciu chleba (3 plátky). Pripravený sendvič môžete využiť ako ľahkú večeru.
Náš TIP: Od 2. fázy môžete využiť aj ďalšie zeleninu zo zoznamu povolenej zeleniny. Od 3. fázy môžete do pomazánky pridať tvaroh pre zjemnenie.
Hľadám najvhodnejší program...