Svieža polievka zo stopkového zeleru



Recept vhodný pre 1. fázu, 2. fázu, 3. fázu

Ingrediencie na 4 porcie

  • 1,5 l vývaru  
  • cca 600 g stopkového zeleru
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • 2 lyžice sušenej cibule
  • 1 bielok (v 2. a 3. fázy celé vajce)
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Najprv si uvaríme  vývar. 
Zeler umyjeme a nakrájame na malé kocky. V hlbšom hrnci rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja a pridáme nakrájaný zeler. Pridáme 2 lyžice sušenej cibule a podusíme tak, aby zeler úplne zmäkol.
Po zmäknutí zeleru prelejeme do hrnca pripravený vývar a krátko spoločne povaríme. Potom pridáme 1 bielok, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Môžeme dochutiť čerstvými bylinkami. Možno podávať k normálnym jedlám alebo medzi jedlami.
Náš TIP: Doplňte polievku Prodietix syrovými krutónmi a pochutnajte si na ďalšej alternatíve proteínového jedla už od 1. fázy.
Od 3. fázy si možno polievku spestriť lyžicou slnečnicových semienok.

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie