Francúzska keto diéta

MEGA AKCIA! V dňoch 14.9. - 20.9. nakúpite všetky produkty, ktoré sa pripravujú v shakeru, so zľavou 25 %. Viac

Teľací steak



Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie na 1 porciu

  • 100 g teľacieho mäsa na steak (roštenka alebo stehno)
  • vetvičku rozmarínu
  • lyžice za studena lisovaného slnečnicového alebo olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Mäso zbavte všetkých šliach a prípadne aj zbytku tuku na okrajoch. Osoľte, okoreňte, potrite olejom a pridajte rozmarín z oboch strán mäsa (vetvičku rozdeľte na polovicu, ale neotrhávajte listy zo stonky). Spolu s rozmarínom nechajte v chladničke odležať - ideálne cez noc alebo aspoň 2 hodiny. Pol hodiny pred prípravou mäso vyberte z chladničky, v dobe prípravy by malo mať izbovú teplotu. Opečte prudko už bez rozmarínu na panvici s kvapkou oleja. Prepečenosť záleží na teplote mäsa pred pečením aj na jeho samotnej hrúbke. Pre stredne prepečený steak o výške asi 1,5 cm zvoľte pečenie približne 2 minúty z každej strany. Po vybratí z panvice steak prikryte a nechajte pár minút odpočívať.

K steaku môžete podávať zeleninu alebo napríklad tekvicové pyré.

Od tretej fázy ho skvelo doplní dusená mrkva.

Online kalkulačka

Vypočítajte, aký diétny program je pre Vás najvhodnejší?

Pohlavie

Problematické partie

Hľadám najvhodnejší program...

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom